Tokat Belediyesi, vatandaş odaklı yönetim anlayışı doğrultusunda “Tokat Büyük Aile” vizyonuyla kapsamlı bir saha çalışması başlattı. Beyaz Masa ekipleri, mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak vatandaşlarla birebir temas kuruyor, şehrin geleceğini Tokatlılarla birlikte şekillendirmeyi hedefliyor.
Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında ekipler; vatandaşların yaş aralığı, eğitim durumu, gelir düzeyi, mahallelerine dair düşünceleri, ulaşım-yol durumu, park ve yeşil alanların yeterliliği gibi konularda detaylı anketler uyguluyor. Aynı zamanda sosyal etkinlik ve altyapı çalışmalarına dair öneri ve talepler de yerinde alınıyor.
Başkan Yazıcıoğlu: “Tokat’ı birlikte yöneteceğiz”
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yürütülen çalışmanın kent yönetiminde katılımcılığı güçlendirmek, bütüncül yaklaşım ve birlikte yönetim amacıyla hazırlandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Biz Tokat’ta büyük bir aileyiz. Bu anlayışla mahallelerimize sadece hizmet götürmekle kalmıyor; hemşehrilerimizin fikirlerini dinliyor, ihtiyaçları yerinde tespit ediyor ve çözüm üretiyoruz.
Büyük Aile Beyaz Masa ekiplerimiz şu anda sahada, her bir vatandaşımıza ulaşmak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Kapı kapı, sokak sokak anket çalışmamızı gerçekleştiriyorlar. Çünkü Tokat’ımızı birlikte yöneteceğimizin sözünü verdik. Hangi mahallemizde neye ihtiyaç var, neyi daha iyi yapabiliriz sorularına cevapları vatandaşlarımızdan alıyoruz. Amacımız, sadece sorunları tespit etmek değil; aynı zamanda beklentilere ve taleplere hızlı, etkili çözümler üretmektir.
Tokat Belediyesi olarak, anket sonuçlarını analiz ederek her mahallemiz için özel raporlar hazırlıyoruz. Elde edilen veriler; yol, altyapı, sosyal donatı, ulaşım ve çevre düzenlemeleri gibi pek çok alanda belediyecilik hizmetlerimize yön verecek”
Tokat’ta Gönüllere Dokunan Üretken Belediyecilik
“Üretken Belediyecilik” anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, “Şehrin gerçek fotoğrafını ancak halkla yüz yüze konuşarak görebiliriz. Bu yüzden saha çalışmalarını önemsiyoruz. Bizzat ben kendi teknik ekibimle, mahalle muhtarlarımızla bizzat sahada oluyorum. Yine aynı şekilde ulaşmadığımız hemşehrimiz kalmaması için Beyaz Masa ekiplerimiz tek tek dolaşıyorlar. Seçim öncesinde de söz verdiğimiz gibi ‘Birlikte Yönetim’ anlayışımız bizim için vazgeçilmezdir. Tokat’ımızı geleceğe birlikte hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.